Fõ tartalom

szerda, 08 október 2014 00:00

Egységes Digitális Rádióhálózat (EDR)

EDR képzés a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

EDR, azaz az Rendőrségi kommunikációs rendszer, az Egységes Digitális Rádióhálózat használatának tanítása 2006 szeptemberétől része alapoktatásunknak és az iskolarendszeren kívüli képzéseinknek. Alapképzésünkben az informatika tanárok, iskolarendszeren kívüli képzésben pedig igény esetén 2009-ig Taraszovics Zoltán, majd 2009-től Gyurkó Attila r. őrnagy tartja.

Évről-évre változó igények mellett kerülnek a képzések megszervezésre.

Képzéseket tekintve az alapnak számító EDR rendszerismertetőn keresztül - ahol az új kommunikációs eszközök, rendszer megismerése a cél -, a bonyolultabb eszközprogramozásig több lépcsős képzéseket is tartunk. Ilyenek pl.:

EDR alapok
A rendszer alapszintű megismerése. A rendszerben rendelkezésre álló technikai eszközök megismerése elméleti szinten.

Készülékhasználat
A rendszerben használt kézi-, és mobilrádiók funkcióinak részletesebb megismerése elméletben. A készülékek kommunikáció szinten történő gyakorlati alkalmazása.

DWS-C kommunikációs diszpécser képzés
A diszpécserállomás alkalmazásának megismerése, a kommunikáció ezen formájának gyakorlása elméleti és demo környezetben.

DWS-M kommunikációs manager képzés
A diszpécserállomás kommunikációs feltételeinek biztosítása, csoportok, készülékek kreálása, delegálása területekre, környezeti feltételek biztosításának kialakítása elméleti és gyakorlati oldalról.

Solidbank 600 rögzítő, és hang visszajátszó rendszer megismerésére épülő képzés
A kommunikációs tevékenységek rögzítéséért felelős technikai elemek megismerése. Kommunikációs tevékenységek visszakeresésének, lejátszásának megismerése, gyakorlati alkalmazása.

AVL, illetve új néven Pro-Mobil járműkövető rendszer megismerésére épülő képzés
A gépjárműkövető alkalmazás technikai feltételeinek megismerése, a szoftver adta lehetőségek elméleti megismerése, gyakorlati alkalmazása.

Amennyiben igény merül fel, az iskola biztosítja a szolgálati helyek számára a tanfolyamok, képzések szervezését és lebonyolítását. A képzések interaktívak, a megszerezhető tapasztalatra építenek, kis csoportokban zajlanak, hogy a gyakorlati részek elsajátíttatása gyorsabb és hatékonyabb legyen. Képzéseink 4-6-8 óra terjedelemben, akár egymásra építve is megvalósíthatók.

A képzési szintek egymásra épülnek, ezért a következő szintre történő jelentkezés és a tanfolyamon való részvétel alapfeltétele az előző egység követelményeinek sikeres teljesítése.

Megjelent: 5935 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 19 május 2017 15:39