Fõ tartalom

kedd, 10 október 2017 14:56

Iskolarendszeren kívüli (IRK) rendőr tiszthelyettes képzés iskolánkon

Írta: dr. Vereckeiné Pogonyi Gyopár
Értékelés:
(1 szavazat)

2017. október 02. kezdettel iskolarendszeren kívüli, OKJ számmal rendelkező Rendőr tiszthelyettes (Közrendvédelmi rendőr) képzést indítottunk az Őr-járőrtárs rész-szakképesítéssel, illetve a jelzett rész-szakképesítésnek megfeleltethető végzettséggel rendelkező kollégák részére.

A programba való bekapcsolódás feltétele a középiskolai érettségi és az őr-járőrtársi szakmai előképzettség megléte, valamint a rendőrségi munkahelyi vezető, állomány illetékes parancsnok támogatása, hozzájárulása.

Az előzetes felmérések alapján az iskolarendszeren kívüli képzés (továbbiakban: IRK képzés) bemeneti követelményeivel országos szinten 1 717 fő rendelkezik.

A rendőrség fontos szolgálati érdeke, hogy a közterületi szolgálatot ellátó hivatásos állomány jelenleg rész-szakképesítéssel rendelkező tagjai megszerezzék rendőri szakképesítésüket, melynek eredményeképpen intézkedési jogosultságuk bővül.

IRK képzésIRK képzés

Az IRK képzés célja tehát, hogy a korábban rész-szakképesítést szerzett, állományban lévő, gyakorló rendőr kollégáink elsajátítsák a 10371-12 Csapatszolgálati feladatok, 10372-12 Járőri feladatok, 10374-12 Közrendvédelmi rendőri feladatok ismeretanyagát és felkészüljenek a komplex szakmai vizsgára.

A programba való bekapcsolódás feltétele a középiskolai érettségi és az őr-járőrtársi szakmai előképzettség megléte, valamint a rendőrségi munkahelyi vezető, állomány illetékes parancsnok támogatása, hozzájárulása.

Komplex szakmai vizsgára az bocsátható, aki a képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolást bemutatja, valamennyi modulzáró vizsgát eredményesen leteszi a komplex szakmai vizsga napjáig, és rendelkezik B kategóriás vezetői engedéllyel.

A szakmai vizsgát szervező intézmény az eredményes szakmai vizsga elvégzéséről szakképesítő Bizonyítványt állít ki.

A képzés indításához szükséges feltételeknek iskolánk megfelel, hiszen az intézmény rendelkezik felnőttképzési engedéllyel és engedélyezett képzési programmal.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium összesen 13 csoport (350-400 fő) felkészítését fogja elvégezni, lépcsőzetes ütemezésben.

A rendészeti szakgimnáziumok között elosztott, képzésre váró kontingens utolsó csoportjainak kiképzése országos szinten, tervezetten 2019. márciusáig tart.

Az iskolánkba érkező résztvevők a képzés első napján a regisztrációt követő felnőttképzési szerződéskötés és ünnepélyes megnyitó után kezdik meg tanulmányaikat.

Minden, képzésben résztvevő kollégánknak jó tanulást, sikeres komplex szakmai vizsgára való felkészülést kívánunk!

A képzéssel kapcsolatos általános tájékoztatás és a beiskolázáshoz szükséges Jelentkezési lap megtalálható a Képzéseink menüpontban, Iskolarendszeren kívüli Rendőr tiszthelyettes (Közrendvédelmi rendőr) képzés (IRK) címszó alatt.

Megjelent: 1059 alkalommal