Fõ tartalom

csütörtök, 05 október 2017 15:36

Menetgyakorlat 2017

Írta: Szopkó Tibor
Értékelés:
(2 szavazat)

2017. szeptember 01-én kerültem vezénylésre a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba. Amikor megtudtam, hogy az első évfolyam egyhónapos alapképzésének lezárásaként menetgyakorlatot fog végrehajtani eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék részt venni rajta. Az alaki szemlét követően egy kis pihenő és előkészület (hátizsákba víz és egy kis energiabomba) után 09:40 és 09:50 órakor indult a menetgyakorlat...

Az első évfolyamba felvett 363 hallgatóból 12 fő felmentett kivételével mindenki, illetve egy 34 fős katasztrófavédelmi szakasz indult el a menetgyakorlatra. Az állomány ketté lett osztva, így könnyebben lehetett tartani az alakzatot. A szokásos útvonalon haladtunk végig, néhol kaptatókon felfelé, majd meredek lejtőkön lefelé, nyílt terepszakaszokon és erdős területeken, majd megérkeztünk Sajóbábonyba. Ott rövid pihenő és folyadék utánpótlás után indulás vissza.

menetgyakorlatMenetgyakorlat

Az évfolyam jól bírta az első komoly kihívást. Többen említették, hogy a bakancs feltörte a lábukat, de nem panaszképpen, mert a következő pillanatban már futásban zárkóztak fel, hogy az egyszemélyes csapás után ismét szakasz kötelékben tudják folytatni a menetet. A gyakorlat közben olyan perspektívából ismertem meg azt az útvonalat, melyen közel húsz évig jártam autóbusszal, amilyennek még nem láttam.

A gyakorlat végén jóleső fáradtság töltött el bennünket, többen büszkén hívták fel a számukra fontos hozzátartozókat, hogy teljesítették a feladatot.

 

Megjelent: 1242 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Alaki szemle 2017 Diákolimpia 2017 »