Fõ tartalom

csütörtök, 05 október 2017 15:12

Alaki szemle 2017

Írta: Rák László
Értékelés:
(1 szavazat)

2017. szeptember 29-én végrehajtásra került a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium 2017/2019-es évfolyamának, valamint a Tűzoltó rész-szakképesítés Rendészeti alapfeladatok moduljának oktatásában résztvevő állománynak (TÜ2/2017.) az alaki szemléje.

A szemlét megtekintette Lakatos Attila r. alezredes, főosztályvezető (Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Dunakeszi) valamint dr. Mecser Tamás r. ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes (B-A-Z. MRFK).
A 14 rendőr osztály és az 1 tűzoltó osztály az alakuló téren felsorakozva fogadta az ellenőrzést végrehajtó személyeket és az elöljárót. Az osztályokat az osztályfőnökök vagy a kijelölt helyettesítőik vezették.

Az alaki szemle levezetési tervének megfelelően az ellenőrzést végzők a szakaszokat kötelékben ellenőrizték. Az osztályfőnök által irányított osztályok az alaki fogásokat teljes körűen bemutatták szakasz szinten és szúrópróbaszerűen egyéni szinten is.

Alaki szemleAlaki szemleAlaki szemle

Az ellenőrzés kitért a tanulók egyéni ápoltságának és ruházatának vizsgálatára is.

Szúrópróbaszerűen adtak a tanulók választ a feltett elméleti kérdésekre, és ugyanilyen módon került ellenőrzésre az állami-, szolgálati- és iskolai vezetők ismerete is.

Üde színfoltja volt a szemlének, hogy a kadétképzésben érintett 2 osztály (Miskolci Szakképzési Centrum, Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) is részt vett a szemlén, akiknek igyekezetük különösen szembetűnő volt.

Alaki szemleAlaki szemle

A szemlét követően a menetgyakorlat-forgatókönyve szerint teljesítették a 20 km-es menetgyakorlatot a szakaszok, mely zárta az alapozó képzést.

Megjelent: 1672 alkalommal