Fõ tartalom

hétfő, 10 július 2017 14:55

Rendészeti Szakmai Gyakorlat és Tábor

Írta: dr. Nagy Ákos
Értékelés:
(1 szavazat)

Iskolánk adott otthont a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Szakgimnáziuma, valamint a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola, közel hetven, rendvédelmi képzésben résztvevő tanulójának, akik a nyári, szakmai gyakorlatukat töltötték iskolánk falai között.

2017.07.03-07 között 10. és a 11. évfolyamos tanulók népesítették be iskolánkat, akik oktatásuk részét képező éves szakmai gyakorlatuk végzése során, az év közben szerzett elméleti ismereteiket a használhatóság, hasznosíthatóság oldaláról közelíthették meg. Tudásuk elmélyítésében a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tapasztalt oktatói voltak segítségükre.

Az egyhetes táborozás alatt a tanulók évfolyamuknak megfelelően csoportokra bontva ismerkedhettek meg majdani hivatásuk szépségeivel és nehézségeivel.

Rendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és Tábor

A tanulók többek között rendszeres alaki, erőnlétnövelő, önvédelmi és légpuska-lövészeti képzésen vettek részt, de belekóstolhattak a személyazonosítás, a hamis, hamisított biztonsági okmányok felismerésének rejtelmeibe is. Tájékoztatást kaptak a felvételi követelményekről, végig járták és meg is mérhették tudásukat, erőnlétüket a felvételi eljárásunk egyes állomásain.

A nyomozástani ismeretek mellett, helyet kapott a vagyonvédelem során alkalmazott technikai eszközök, berendezések bemutatása, a tömegkezelés eszközrendszerének bemutatása kipróbálása, egyszerűbb járőri szituációk megoldása, valamint a rádióforgalmazás szabályainak ismertetése és gyakorlása, csakúgy, mint az elsősegélynyújtás gyakorlata, továbbá a Rendőrségnél rendszeresített tűzfegyverek és kiképzési eszközök és felszerelések bemutatója, de nem maradhatott el a népszerű és sikeres D.A.D.A. előadás sem.

Rendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és TáborRendészeti Szakmai Gyakorlat és Tábor

Egy egész napot sikerült csak a sportnak szentelni, ahol a fiatalok érezhették, min is kell javítaniuk, ha szeretnének a szakgimnáziumba kerülés követelményeinek megfelelni.

Természetesen sor került a már-már hagyományosnak számító katasztrófavédelmi, rendőrségi gépkocsik, motorok technikai eszközök bemutatására és nagy érdeklődésre számot tartó rendőrségi kutyások bemutatójára is.

Az együtt eltöltött, élményekben gazdag hét a tanulók visszajelzései szerint is nagyban hozzájárult a sokszor könyvízű ismeretek megértéséhez, feldolgozásához, elmélyítéséhez, ezért reményeink szerint a rendészeti táboroztatás jövőre folytatódhat intézményünkben.

Ez úton szeretnék köszönetet mondani a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság és a B-A-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetésének, továbbá valamennyi érintett és résztvevő kollégámnak, hogy közreműködésükkel és áldozatos munkájukkal segítséget nyújtottak a program sikeres kivitelezéséhez.

Megjelent: 1189 alkalommal