Fõ tartalom

csütörtök, 29 június 2017 16:06

Eskütétel 2017

Írta: Bárány Roland
Értékelés:
(1 szavazat)

2017. június 17-én, Budapesten a Hősök terén 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter úr előtt.

Iskolánkról teljes elsőéves tanulói állománya, 470 fő került ezzel a nappal a Rendőrség próbaidő állományába, így ugyan bizonyos jogszabályi korlátok közé szorítva, de már intézkedésre jogosultak és kötelesek lettek. Ennek köszönhetően a Rendőrség állománya tovább erősödött. Tanulóinkat 17 hivatásos kollégánk, század, illetve szakaszparancsnokként készítette és kísérte el az eskütételre. A felkészülésben szintén az iskolánkon tanuló 24 fő határvadász tanuló is segédkezett. Az ünnepségen iskolánkat Bagi István r. ezredes igazgató úr képviselte.

A miniszterelnök úr szerint Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a népvándorlás megállítható és visszafordítható, és hogy a magyaroknak senki nem mondhatja meg, kit fogadjanak be. A miniszterelnök úr elmondta, Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, ha nincs határvédelem, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem és emberek közé hajtó teherautók, mondta.

A határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte.

Megjelent: 1554 alkalommal

Kapcsolódó elemek