Fõ tartalom

hétfő, 19 június 2017 15:37

Bonis Bona – Jótól Jót Tanulni

Írta: Szentesi Tibor
Értékelés:
(5 szavazat)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságához tartozó Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017. évben is felhívást tett közzé a "BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért" díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

A "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

Személy szerint 2016 szeptemberétől dolgozom lőkiképzési- és intézkedéstaktikai szakoktatóként a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban lőkiképzés szakterületen, ahol szerencsém volt Dr. Nyilas István r. főhadnagy kollégámmal – aki egyben gyerekkori jó barátom is – több rendészeti és más sportlövészet jellegű versenyfelkészítésben részt venni, melyek során már hamar szemembe ötlött, hogy kollégám egyedi és sajátos oktatási és pedagógiai stílussal rendelkezik, jó vénája van a tehetséges tanulók felkutatásához és kiválasztásához, s így minden alkalommal sikerül sikeresen és eredményesen felkészíteni a kiszemelt versenyzőinket. Az idei évben már két rendészeti jellegű sikeres versenyfelkészítésen vagyunk túl, hiszen iskolánk a 2017. évi BM Tanintézeti Országos Pontszerző Lőbajnokságon összesítettben, valamint a 2016./2017. évi Rendészeti Szakgimnáziumok közötti Országos Tanulmányi Versenyében is az első helyezést érte el, amelyhez elengedhetetlen volt a tanulók szakszerű és szisztematikus felkészítése, valamint a versenyeken a szakmai csapatvezetői feladatok ellátása egyaránt. Kollégám tehetséggondozása a lőkiképzés területén évekre visszamenőleg is példamutató, hiszen számtalan dobogós helyezéshez segítette hozzá iskolánk jelenlegi és volt tanulóit egyaránt.

BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadása

Amikor először olvastam a "Bonis Bona" felhívást úgy döntöttem, hogy "benevezem" kollégámat ezen országos, szakmai jellegű díjért folyó küzdelembe a "Kiváló tehetséggondozó" kategóriában. Titkon bíztam abban, hogy az eredmények láttán a szakmai zsűri odaítéli neki ezen kiemelkedő elismerést, amellyel iskolánkon a további tehetséggondozó munkáját mind anyagilag, mind erkölcsileg még jobban elő tudom segíteni.

A döntőbizottság várakozásomat beteljesítve érdemesnek találta kollégámat a díjra, amelyre a döntést követő tájékoztatásból kiderült, hogy közel 600 főt jelöltek a pályázat során és a hosszú évek alatt rendészeti területről rajta kívül még nem sikerült senkinek ezt a kiemelkedő szakmai díjat elnyerni.

A díj átadásán a jelenlegi foglalkoztató intézménynek is lehetősége volt képviseltetnie magát, így a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumot Lövei László r. ezredes, oktatási igazgatóhelyettes Úr képviselte, valamint én is ott lehettem, hiszen kollégám, mint kísérőjét delegált. A díjat 2017. június 16. -án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében az Országos Tehetséggálán Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője adták át számára. A ceremóniát megjelenésükkel tüntették ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselői, valamint a tehetséggondozás és -fejlesztés kiemelt szakemberei is.

BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadásaBONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadása

Ezúton is szeretnék még egyszer gratulálni Dr. Nyilas István r. főhadnagy Úrnak a fenti díj elnyeréséhez és szívből kívánom neki, hogy jó egészségben folytassa továbbra is kimagasló tehetségsegítő munkáját, amelyben lőkiképzés területén még több kiemelkedő eredménnyel gazdagítja majd tanulóinkat és ezáltal iskolánkat.

BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért díj átadása

Megjelent: 5020 alkalommal