Fõ tartalom

szerda, 14 június 2017 09:15

Lőkiképzés, mint a rendőri kiképzés alapvető összetevője - Nemzetközi konferencia

Írta: Garadnai Ottó
Értékelés:
(1 szavazat)

2017. június 6-9. között iskolánk nemzetközi lőkiképzői konferenciának adott otthont, négy társiskola közreműködésével. A nagyváradi, kolozsvári, katowicei és kassai iskolákról képviseltették magukat lőkiképző kollégák, akik rendőr és a határrendész tanulókat oktatnak.

A megérkezést követően a szállás elfoglalása, majd közös vacsora elfogyasztására került sor iskolánk étkezdéjében, amelynek során megismerkedtek egymással a konferencia résztvevői.

Másnap délelőtt került sor az iskola tevékenységének rövid ismertetésére, és a bűnügyi, a határrendészeti, a csapatszolgálati, a közlekedési és a szituációs kabinet, valamint a tornacsarnok és a lőtér bemutatására. A vendégek ízelítőt kaphattak az első évfolyam csapatszolgálati tevékenységéből is, személyesen megtekinthették a kiképzésüket.

Lőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevője

Ezt követően a nagyváradi, majd a kolozsvári iskolán tanító kollégák tartottak színvonalas beszámolót a náluk folyó lőkiképzői munkáról, a rendszeresített lőfegyverekről, a képzés szerkezeti eloszlásáról. A délután folyamán a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban folyó lövészeti oktatás rendszerét ismerhették meg vendégeink előadásainkból. Délután a hivatalos részt követően egy kis kulturális program keretén belül vendégeink megtekinthették Miskolc egyik legvonzóbb idegenforgalmi látványosságát, a Diósgyőri Várat.

A csütörtöki napon délelőtt a katowicei iskola oktatói ismertették meg a náluk folyó lőkiképzői tevékenységet, majd a Rendőrségi Szervek Kiképző Központja részéről Nagy Sándor c.r. alezredes, alosztályvezető Úr mutatta be a Magyar Rendőrség lőkiképzési rendszerét.

Lőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevőjeLőkiképzés mint a rendőri kiképzés alapvető összetevője

A kora délutáni órákban került sor az iskola lőterén gyakorlati foglalkozásra, vendégeink több helyszínen szituációs lőfeladatot hajtottak végre nagy lelkesedéssel.

A konferencia utolsó napján módszertani foglalkozás keretében fegyveres szituációk megoldására került sor Simunition fegyverekkel és védőfelszereléssel. Ezt követően igazgató Úr vezetésével a konferencia zárására, valamint a tapasztaltok levonására került sor. A konferencia résztvevői egységesen megállapították, hogy a rendőri munka és oktatás elengedhetetlen része a lőkiképzés. A különböző iskolákon folyó munka megismerése és a közös eszmecsere megmutatta azt, hogy hasonlóan gondolkodunk, az elérni kívánt cél is hasonló, az adott lehetőségekhez mérten a lehető legjobban kiképzett rendőrök teljesítsenek az utcán szolgálatot.

A konferencia zárását követően, mint jó barátok búcsúztunk el külföldi kollégáinktól.

Megjelent: 1722 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 14 június 2017 09:30