Fõ tartalom

Intézményünk 2015. év elején nyújtott be pályázatot a Tehetséghidak Projektiroda által meghirdetett TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú "Tehetséghidak Program""Csoportos tevékenységek megvalósításának támogatása" című pályázati felhívásra. A meghirdetett pályázaton intézményünk Tehetségpontja 1.200.000,-Ft támogatást nyert. A megvalósítandó programot a pályázati kritériumoknak megfelelően 3 tevékenységi körre vonatkozóan terveztük.

1. programelem - Versenyfelkészítés, versenyfelkészítő szakkör támogatása

A programelem keretében 10 fő tanuló felkészítését és egy klubfoglalkozás megszervezését vállaltuk. A versenyfelkészítés az elméleti ismeretek elsajátítása mellett életszerű helyzetekben történő elsősegélynyújtási és intézkedési feladatok minél szakszerűbb végrehajtására irányult.

A programelem keretében klubfoglalkozást terveztünk. Ennek tanulóinkon kívül további két miskolci középfokú iskola tanulói is részesei voltak. Vendégünk volt a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola elsősegélynyújtó versenyeken résztvevő csapata, valamint a rendészeti pályaorientációs képzést végző Diósgyőri –Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium tanulói. A találkozó alkalmával a tanulók betekintést nyertek az intézményünkben megrendezésre kerülő országos "VI. Életmentő és Elsősegélynyújtó Verseny"-be, illetve tapasztalatot cseréltünk a hasonló témában szervezett versenyekről, a felkészülésekről.

Csapatunk a "VI. Életmentő és Elsősegélynyújtó Verseny"-en 1. és 4. helyezést ért el.

VI. Életmentő és Elsősegélynyújtó VersenyVI. Életmentő és Elsősegélynyújtó VersenyVI. Életmentő és Elsősegélynyújtó VersenyVI. Életmentő és Elsősegélynyújtó Verseny

2. programelem - Gazdagító programpár

Célunk volt, hogy a program során, a tanulókat megismertessük azokkal a módszerekkel,- elsősorban a funkcionális edzés alapelveit alkalmazva - amelyek segítségével a fizikai erő-állóképesség jelentősen megnövelhető, ami kellő magabiztosságot adhat a rendőri munkában. A programpár első része ezért egy komplex gazdagító edzésprogram volt. Elemei: Cross-fitt, súlyzós köredzés, medicinlabdás edzés, TRX köteles edzés, intervallumos edzés. A programpár intenzív része – kapcsolódva az edzésprogramhoz – a március végére tervezett 2 napos hétvégi teljesítménytúra volt a Bükk-hegységen át Szentlélekre. A program 17 fő tanulóval valósult meg

Néhány gondolat a tanulóktól:

  • Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam...
  • ...ahogy vége lett az edzésnek máris a következő hetit vártuk.
  • Motiválóan hatott rám.
  • ...mindenképpen folytatni fogom.
  • Ha lehetőségem lesz a későbbiekben nekem is ilyen edzést tartani...

Gazdagító programpárGazdagító programpárGazdagító programpárGazdagító programpár

3. programelem - Szülő-diák-pedagógus kapcsolatrendszert fejlesztő tevékenységek

A programelem keretében tehetséges fiatalokat bemutató elektronikus kiadványt készítettünk. Célunk az volt, hogy az iskolában fellelhető sokszínűséget bemutassuk. A teljesítmények és az oktatói ajánlások alapján 6 fő bemutatkozására nyílt lehetőség.

A programelem keretében tehetséges fiatalokat bemutató elektronikus kiadvány készült

A fiatalok a rendészeti szakma, a sport, a művészet (zene) területén értek el szép eredményeket. Közös jellemzőnek határozhatjuk meg az erős belső motivációt és a kitartást. Teljesítményük, eredményük elérésében a szülők, életük egy-egy szakaszában pedig a mentorok, mesterek, edzők meghatározó szerepet töltöttek és töltenek be ma is. Segítik, támogatják, ösztönzik őket. Sorsot, életutat egyengetnek.

pdf dokumentum letöltése Sokszínű rendőrkék - Tehetségek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában

A fiatalok a 2015. április 09-én megtartott projekt rendezvényen az eddig elért eredményük, teljesítményük elismeréséül Bagi István igazgató úrtól "Emléklapot" vettek át.

teljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek átteljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek átteljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek átteljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek átteljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek átteljesítményük elismeréséül "Emléklapot" vehettek át

A "Csoportos tevékenységek megvalósításának támogatása" projekt 2015. április 15-vel lezárult.

Megvalósításáért köszönet valamennyi résztvevőnek!

Tóth Ilona