Fõ tartalom

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Tehetségpontja 2014. október 11-én 2. alkalommal vehette át az „akkreditált kiváló Tehetségpont” címet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) „Tehetségpontok Kárpát-medencei találkozója” címmel szervezett budapesti rendezvényen.

Akkreditált Kiváló TehetségpontAkkreditált Kiváló TehetségpontIntézményünk Tehetséggondozó Programját a 2008/2009-es tanévben dolgoztuk ki. Programunk megjelent a Magyar Géniusz Program keretében „Tíz jó gyakorlat a hazai tehetséggondozásban” címmel kiadott Géniusz Könyvek sorozat 21. kötetében. Saját szakmai sajátosságainkhoz illeszkedő tehetséggondozó programokat fejlesztettünk. Miskolci Fakultációs tananyagainkat 2009-től folyamatosan vezettük be. Módszertani kézikönyvet dolgoztunk ki „Tehetséggondozás a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola képzési rendszerében” címmel. Pályázatokat készítettünk és valósítottunk meg. Számos helyen mutattuk be és publikáltuk tehetséggondozó munkánkat, tevékenységünket. Rendszeres részt vevői és több alkalommal szervezői voltunk országos szakmai- és sport versenyeknek. Tehetséggondozó tevékenységünket a szakma első alkalommal 2011-ben „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” cím adományozásával ismerte el. E cím azonban nem örökérvényű. A minősítő eljárás szabályai szerint három évente meg kell újítani, első alkalommal 2014-ben.

2014-ben a minősítés meghatározott kritériumok alapján történt. Feladatunk volt a kidolgozott programok felülvizsgálata, a megvalósított programok és eredmények számbavétele, és az adatbázisban még nem szereplő új programok, tevékenységek rögzítése.

A minősítés során szakértők vizsgálták a tehetséggondozó tevékenységünkkel összefüggő személyi feltételeket, programjainkat (a tehetséges tanulók beválogatása, programok bemutatása/tartalma, hatásvizsgálatok alapján), a tanácsadás és az együttműködés formáit, tartalmát, az elmúlt három év rendezvényeit. A szakértők értékelései, javaslatai alapján Akkreditációs Bizottság döntött a cím adományozásáról. A szakmai elismerést a Tehetséghidak Program keretében a MATEHETSZ által Budapesten szervezett Tehetségpontok találkozóján ünnepélyes keretek között vettük át.

A rendezvényen tájékoztatást kaptunk arról, hogy ma Magyarországon és a határon túl több mint 1200 Tehetségpont működik. A Tehetségpontok hálózatában 2011-ben 172 Tehetségpont nyerte el az „akkreditált kiváló Tehetségpont” címet, akik 2014-ben újra megmérettették magukat. Közülük 164 Tehetségpont kapott „akkreditált kiváló Tehetségpont” címet.

Akkreditált Kiváló TehetségpontAkkreditált Kiváló Tehetségpont

Öröm és elismerés számunkra, hogy Tehetségpontunk második alkalommal is elnyerte a kiválóság címet.

Köszönet mindazoknak a munkatársaknak, akik tehetséggondozó programjaink megvalósításában szerepet vállalnak!

További információk a tehetseg.hu oldalon olvashatók

Akkreditált Kiváló Tehetségpont