Fõ tartalom

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2011. május 12-13-án hagyományteremtő céllal megrendezte a TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0111 pályázat keretein belül a Belügyminisztérium rendészeti szakközépiskolái részvételével "A LEGJOBB JÁRŐRPÁROS" országos tanulmányi versenyt.

A verseny fővédnöke Papp Károly r. vezérőrnagy rendészeti főigazgató, az Országos Rendőr-főkapitány helyettese, védnökei dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok a B-A-Z. Megyei RFK rendőrfőkapitánya és dr. Horpácsi Ferenc r. ezredes az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője és Bagi István r. ezredes Igazgató voltak. Megtisztelte továbbá a versenyt jelenlétével dr. Csire Péter a Belügyminisztérium Személyügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese, Bajor Péter a Magyar Géniusz Program projekt menedzsere és Kiss Gábor Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humán Főosztály főosztályvezetője.

A verseny célja a rendészeti szakközépiskoláiban tanulók szakmai felkészültségének megmérettetése, az iskolákon a rendőri szakma iránt kiemelten elhívatottságot érző és tehetséges tanulók feltárása, kiemelése, az iskolákon oktatók szakmai kapcsolatának elmélyítése volt. Az átlag feletti képességekkel rendelkező és a rendőri szakma iránt kiemelt elhivatottságot érző tanulók összemérhették tudásukat, megmutathatták tehetségüket nem csak tanulótársaik előtt, hanem a szakmát hosszú ideje gyakorló rendőrök, szakmai vezetők előtt is.

A legjobb járőrpáros országos szakmai, tanulmányi verseny a rendészeti szakközépiskolák tanulói körében végzett tehetséggondozási munka egyik fontos állomása is egyben.

A tanintézetenként megszervezett "legjobb járőrpáros" tanulmányi verseny kettő legjobb eredményt elérő párosa országos szinten méretette meg szakmai tudását és képességeit egy tanintézetek közötti versenyben. A járőrversenyben résztvevő tanulók kiválasztása a szakmai kompetenciák alapján történt, vagyis azok az elméleti és gyakorlati ismeretek, képességek és készségek alapján, amelyek a későbbi rendőr szakmai munkájuk alapját képezik.

A verseny jellege csapatverseny (2 fős járőrpár), versenyszámai:

 • Szakmai általános teszt.
 • Intézkedéstaktikai, szituációs feladat (meghatározott rendőri intézkedés végrehajtása járőrpárban).
 • Lőfeladat végrehajtása, rendszeresített maroklőfegyverrel.
 • Önvédelmi gyakorlat bemutatása.
 • Vezetéstechnikai feladat.
 • Rendészeti akadálypálya teljesítése.

Szoros küzdelemben az alábbi végeredmény született:

 1. helyezett: Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 1. csapata (Halász Péter tanuló és Balogh László tanuló)
 2. helyezett: Miskolci Rendészeti Szakközépiskola 2. csapata (Szabó Krisztina tanuló és Kocsis Tamás tanuló)
 3. helyezett: Szegedi Rendészeti Szakközépiskola 1. csapata (Simó Szilárd tanuló és Stefanovics Hajnalka tanuló)
 4. helyezett: Körmendi Rendészeti Szakközépiskola 1. csapata (Kiss Tivadar tanuló és Tóth-Gergye Péter tanuló)
 5. helyezett: Körmendi Rendészeti Szakközépiskola 2. csapata (Mayer István tanuló és Zsbán Kitti tanuló)
 6. helyezett: Szegedi Rendészeti Szakközépiskola 2. csapata (Molnár Sándor tanuló és Markó Balázs tanuló)
 7. helyezett: Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola 1. csapata (Németh Gábor tanuló és Potos Norbert tanuló)
 8. helyezett: Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola 2. csapata (Burkus András tanuló és Tucsek Rita tanuló)

Szeretnénk köszönetet mondani a verseny megszervezésében nyújtott segítségéért az Országos Rendőr-főkapitányság, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző központja, valamint a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik versenybíróként működtek közre és biztosították a pártatlan értékelést.

Ezen a napon került megrendezésre egy tehetséggondozó konferencia is iskolánkon, amelyről külön cikkben lehet majd bővebben olvasni.

Kapcsolódó videók:
http://minap.hu/mivid.php?ext.a27822
http://minap.hu/mivid.php?ext.a27731

A "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi versenyA "legjobb járőrpáros" országos tanulmányi verseny