Fõ tartalom

2011. február 05-én a Magyar Géniusz Program keretében Budapesten az Emericus Tehetségpontban került megrendezésre a Tehetségpontok II. Országos Konferenciája. A rendezvényen intézményünk képviselői is részt vettek.

A konferencián előadást hallhattunk a Tehetségpont hálózatokról, szerepükről, jelentőségükről, a Tehetségpontok szakmai feladatairól, illetve a regisztrált Tehetségpontokban végzett akkreditációk tapasztalatairól és eredményeiről neves előadók prezentálása által, mint pl.: Prof. Csermely Péter, dr. Balogh László, dr. Polonkai Mária dr. Mező Ferenc. A plenáris üléseket követően a Tehetségpontok szakmai minősítése következett.

A Géniusz hálózathoz tartozó több mint 400 Tehetségpont közül 147–nek a minősítése történt meg. Intézményünkből Stirminszki József r.őrnagy vette át az akkreditált kiváló Tehetségpont cím viselését igazoló dísztáblát és oklevelet.

A konferencia programja műhelybeszélgetésekkel folytatódott, ahol a tehetséghálózatosodásról, a Tehetségsegítő Tanácsok megalakulásának feltételeiről, a működtetés fontosságáról, a tehetségdiagnosztikáról, a tehetségígéretek szűréséről, a tehetségsegítő jó gyakorlatokról, a folyamatban lévő, illetve a 2011-ben tervezett Géniusz képzésekről, a bevezetés előtt álló Géniusz mentor és bonusz rendszerről, valamint a Tehetségpontok kommunikációs gyakorlatáról cserélhettek véleményt a moderátorok közreműködésével a jelenlévők.

Akkreditált kiváló tehetségpontAkkreditált kiváló tehetségpontAkkreditált kiváló tehetségpont oklevél