Fõ tartalom

A Debreceni Egyetem oktatói és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola vezetői értékelték a 2007 decemberében megkötött együttműködési megállapodásban foglalt feladatok végrehajtását.

A DE Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézet Pedagógiai Pszichológiai tanszékének oktatói Dr. Balogh László kandidátus egyetemi docens (aki egyben a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke) és Dr Mező Ferenc PhD egyetemi adjunktus tett látogatást iskolánkon.

A látogatás célja:
- áttekinteni az iskola 2008-2010 évfolyamán eddig végzett kompetenciaméréseket, a kompetenciamérések módszertani útmutatóit, a mérőeszközöket, a mérési eredményeket az azokból levonható következtetéseket.

Az egyetem szakemberei vállalták, hogy a rendészeti képzésben az iskolán kidolgozott mérőeszközöket „hitelesítik”, hogy azok mindenben megfelelnek e a mérőeszközökkel szemben támasztott pedagógiai és pszichológiai elvárásoknak. Segítséget nyújtanak továbbá számunkra egy „mérőeszköz bank” létrehozásához, a mérőeszközök standardizálásához.

- számba venni a 2008-ban kidolgozott a 2008-2009 tanévben elindított tehetséggondozó program eddigi eredményeit, megbeszélni azokat a területeket, amelyek megvalósításához az egyetem biztosítja a szakembereket.A szakmai megbeszélést követően a vendégek megtekintettek az iskola szakmai kabinetjeit, ahol a tanulóink speciális felkészítése, az egyes területeken tehetségígéretes tanulóinkkal való foglalkozás folyik.